Dhr. J. Geurts

 

Een borstbeeld van de heer Geurts met bronzen bril.

Het borstbeeld is een doorgewerkt portret-plastiek. Het fijnzinnig uitgewerkte portret heeft een perfecte realistische gelijkenis met zijn eigen gezicht. De samenhang van de gevoelsuitdrukking over het hele gelaat is ver doorgevoerd. Elk onderdeeltje, elk spiertje en elk bobbeltje is in het gehele gezicht staat in de juiste verhouding. Er zijn 7 sessies geweest en er is tussendoor ook aan gewerkt met behulp van foto’s.

De heer Geurts was directeur-generaal van Facilecom Solutions te Schiedam. Ik vond het heel bijzonder om voor deze man een borstbeeld te vervaardigen. Hij is de oprichter van het facilitair bedrijf Facilicom Services Group te Schiedam. Met bijstand van dit bedrijf kunnen andere bedrijven en fabrieken zich uitsluitend op hun hoofdtaak richten en laten andere zaken aan Facilecom overlaten.

De verhalen van deze selfmade man waren bijzonder. Hij heeft heel veel geluk gehad met zijn bedrijf, want het is ongelofelijk groot geworden.

 

Het ontstaansproces van het borstbeeld

Het hoofd is in klei geboetseerd, en daarna keramisch gebakken.  Het borststuk is in boetseerwas vervaardigd. Ze zijn bij de bronsgieter apart gegoten. Zijn bril is ook in brons .

Het patin heeft een bijzondere kleur en is door de bronsgieter Myron gepatineerd. Het borstbeeld wordt ter zijner tijd in de hal van het bedrijf geplaatst en heeft dan een functie als een ‘wachter’.

Heeft u ook interesse in een borstbeeld? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met Roy Greve: 0593 380 008