Dhr. J. Geurts

 

Een borstbeeld van de heer Geurts met een gesmede bronzen bril.

Het borstbeeld is een doorgewerkt portret-plastiek. Het fijnzinnig uitgewerkte portret heeft een perfecte realistische gelijkenis met zijn eigen gezicht. De samenhang van de gevoelsuitdrukking over het hele gelaat is ver doorgevoerd. Elk onderdeeltje, elk spiertje en elk bobbeltje is in het gehele gezicht staat in de juiste verhouding. Er zijn 7 sessies geweest en er is tussendoor ook aan gewerkt met behulp van foto’s.

De heer Geurts was oprichter in 1966 en later directeur-generaal van Facilicom Solutions te Schiedam. Begonnen als familiebedrijf, is het onder leiding van de heer Geurts gigantisch gegroeid met veel vestigingen, ook in het buitenland.

Het ontstaansproces van het borstbeeld

Het hoofd is eerst in klei geboetseerd en daarna keramisch gebakken. Het borststuk is in boetseerwas vervaardigd. Bij de bronsgieter zijn het hoofd en het borststuk apart gegoten.
Het patin heeft een bijzondere kleur en is door bronsgieter Myron gepatineerd. Het borstbeeld wordt ter zijner tijd in de hal van het bedrijf geplaatst en heeft dan een functie als een ‘wachter’.

Greve vond het een voorrecht en heel bijzonder om, in opdracht, van Geurts een borstbeeld te vervaardigen. De verhalen van deze selfmade man, gehoord tijdens de zeven sessies, vond Greve leerzaam en indrukwekkend.

 

Heeft u ook interesse in een borstbeeld?
Neem dan contact op via het contactformulier of bel met Roy Greve: 0593 380 008