Dhr. G. Geurts

 

Een borstbeeld van de heer G. Geurts, met bronzen bril. Hij was directeur-generaal van Facilecom Solutions te Schiedam.

Het borstbeeld is een doorgewerkt portret-plastiek. Het fijnzinnig uitgewerkte portret-plastiek heeft een perfecte realistische gelijkenis met het eigen gezicht. De samenhang van de gevoelsuitdrukking over het hele gelaat is ver doorgevoerd. Elk onderdeeltje, elk spiertje en elk bobbeltje is in het gehele gezicht in de juiste verhouding aangepast. Er zijn 7 sessies geweest en er is tussendoor aan gewerkt met behulp van foto’s. Ik vond het heel bijzonder om voor deze man een borstbeeld te vervaardigen. Hij is de oprichter en oud directeur van een facilitair bedrijf Facilicom Solutions ofwel Facilicom Services Group te Schiedam. Met behulp van Facilicom kunnen fabrieken zich uitsluitend op hun hoofdtaak richten en laten de andere zaken aan Facilecom over.

De verhalen waren bijzonder, deze man is een selfmade man en begon in zijn eentje. Hij heeft heel veel geluk gehad met zijn bedrijf, het is ongelofelijk groot geworden.

.

Het ontstaansproces van het borstbeeld

Het hoofd is in klei geboetseerd, en keramisch gebakken.  Het borststuk is van boetseerwas vervaardigd. Deze zijn bij de bronsgieter apart gegoten. Zijn bril is ook in brons . Het patin is bijzonder van kleur en is door de bronsgieter Myron gepatineerd. Het borstbeeld is in de grote hal van het bedrijf in Vlaardingen geplaatst en heeft een functie als van een ‘wachter’.

Heeft u ook interesse in een borstbeeld? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met Roy Greve: 0593 380 008