Portret van Anne Frank

Portret van Anne Frank
Portret van Anne Frank

Een portret van Anne Frank was een moeilijk proces met een prachtig resultaat.

Anne Frank is geboren in 1929, Frankfurt am Main en schreef een wereldberoemd dagboek tijdens de Tweede Wereldoorlog, terwijl ze ondergedoken zat in het achterhuis.

Haar volledige naam was Annelies Marie Frank. Ze was uit Duitsland afkomstig en verhuisde in 1933 naar Amsterdam. Kort voor het einde van de oorlog stierf ze in het concentratiekamp Bergen-Belsum, aan vlektyfus en uitputting.

Anne Frank was een vrolijk, levenslustig  joods meisje dat bekend is geworden door haar dagboek. Het is werkelijk zo persoonlijk en herkenbaar geschreven, het is één van de meest gelezen boeken van over de hele wereld. Het dagboek is postuum gepubliceerd, Anne is daarmee een wereldburger geworden.

Wilt u meer informatie over Anne Frank, bezoek dan de officiële website van de Anne Frank stichting of kijk op de wikipedia pagina.

Het portret van Anne Frank

Van Anne Frank bestaat Nederland geen herkenbaar goed portret-buste. Er zijn wel o.a. twee foto’s van haar, waarop zij vrolijk is afgebeeld. Ze loopt tussen haar ouders. Maar de zwarte krullen van haar haar zijn alleen zwart en onzichtbaar.  Ik heb meerdere kappers geraadpleegd om een beschrijving te geven van dit type krullige haar. Maar dat heeft te weinig opgeleverd om te gebruiken voor mijn ontwerp.

Daarom doe ik mijn best voor een nieuw ontwerp. Een goed portret is een zeer intensieve bezigheid, dat maanden in beslag neemt. Er bestaat een foto van Anne met wat pijpenkrullen. Die zal ze zelf met hulp van stroken stof ingedraaid hebben.

Het bovenstaande portret op de afbeelding dient nog verder afgewerkt te worden.

Bekijk ook eens portretten van Spinoza, Rembrandt van Rijn, Thorbecke of Vincent van Gogh