Prijzen

De prijs komt in gelijke maat overeen met de tijd die daaraan besteed wordt.

Op een hoog niveau is het vak van de portret-beeldhouwer een geheel eigen ‘metier’. De grootte van het portret, klein of groot, heeft geen relatie met de tijd die daaraan besteed wordt. De fijn-realistische portret-plastieken nemen voor de vervaardiging extra veel tijd in beslag door de fijne uitwerking en ze hebben ook een hoge informatie dichtheid. De verfijning maakt het plastiek meer zichtbaar en bepaalt dus in hoge mate de tijd die daaraan besteed wordt. Hierbij gaat het om een verfijning die ik zelf niet ergens heb aangetroffen.

De grootte van het portret, samen met het gewicht bepaalt samen een gietprijs van het bronzen afgietsel. De prijs voor een fijn-realistisch portret in brons in de openbare ruimte komt op € 5000,-.  Privé, voor de particulier is de prijs in brons van een portret ongeveer de helft.

Het bronsgieten is een apart vak. Roy Greve giet niet zelf het brons, want een ervaren bronsgieter kan dat zeer vakkundig. In de portrettengalerij aan huis in ELP zijn portretten in verschillende stijlen en met de verschillende prijzen te bezichtigen. Dat is vrijblijvend en schept geen verwachting.  U bent van harte welkom om dit te komen bekijken en zich te laten informeren over de portretten.

Ook kunstenaars zijn welkom om onder begeleiding aan een eigen portret verder te vervolmaken. Het is mooi als de belangstellende een eind op weg zijn, want dan draagt een extra les veel extra bij aan het eindresultaat. Roy Greve heeft 20 jaar constant ervaring met een persoonlijke ontwikkeling van het portret-plastiek.