Realistische, zeer persoonlijke portretbeelden in brons

Bij het vervaardigen van een portretbeeld houd ik rekening met eventuele specifieke wensen. Bij het werken aan een opdracht ben ik mij zeer wel bewust van de bijzondere betekenis van die persoon voor de opdrachtgever.


Voor het maken van een precies en zeer persoonlijk, portret zijn een beperkt aantal bijeenkomsten nodig. Het is steeds weer een bijzondere uitdaging om een portret te maken van een baby of een jong kind. Al hebben zij nog geen doorleefd gezicht, toch is het heel dankbaar werk om ook hun eigenheid op een zo goed mogelijke manier naar voren te laten komen. Voor het portretteren hoeven de modellen niet stil te zitten, want een beweeglijk levendig gezicht is juist inspirerend.

Ik werk niet alleen in mijn eigen atelier. Voor opdrachten rijd ik, indien noodzakelijk, door Nederland om mensen ter plaatse te portretteren.

Van iedere bijeenkomst maak ik opnieuw foto's om tussentijds er zelf mee te werken. Ook werk ik,

indien dat niet anders kan met uitsluitend foto’s.

Naarmate de foto's exacter zijn wordt het

portretbeeld ook exacter, scherper en vooral 

ook meer sprankelend.

Meestal boetseer ik in grove chamotte-klei.

De prototypen worden hard gebakken en gebruikt

voor exposities. Hiervan worden afgietsels gemaakt.

Bronzen afgietsels zijn voor de verkoop.


Men is enthousiast over mijn manier van werken, want al snel vervaardig ik een goed herkenbare karakteristieke kop, een kinderhoofdje of anderzijds weet ik ook een goed gelijkend en zeer fijn en uitgewerkt persoonlijk portretbeeld neer te zetten. Klik voor een aantal aanprekende voorbeelden op de button hieronder.