Dhr. J. Geurts

 

Een borstbeeld van de heer Geurts met een gesmede bronzen bril.

Het borstbeeld is een doorgewerkt portret-plastiek. Het fijnzinnig uitgewerkte portret heeft een perfecte realistische gelijkenis met zijn eigen gezicht. De samenhang van de gevoelsuitdrukking over het hele gelaat is ver doorgevoerd. De proporties, elk onderdeeltje, elk spiertje en elk bobbeltje van het gehele gezicht staat in de juiste verhouding tot het geheel. In zeven sessies en tussendoor met foto’s aan gewerkt.

De heer Geurts was oprichter in 1966 en later directeur-generaal van Facilicom Solutions te Schiedam. Begonnen als familiebedrijf, is het onder leiding van de heer Geurts gigantisch gegroeid met veel vestigingen, ook in het buitenland.

Het ontstaansproces van het borstbeeld

Het hoofd is eerst in klei geboetseerd, daarna keramisch gebakken en het borststuk in boetseerwas vervaardigd. Het patin is in een bijzondere kleur en door bronsgieter Myron gepatineerd. Het borstbeeld wordt bewaard ter zijner tijd in de hal van het bedrijf geplaatst. Het staat daar dan als als een ‘wachter’.

Greve vond het een voorrecht en heel bijzonder om, in opdracht, van Geurts een borstbeeld te vervaardigen. Een mooie man met verhalen van deze selfmade man, Greve heeft er veel van geleerd.

 

Heeft u ook interesse in een borstbeeld?
Neem dan contact op via het contactformulier of bel met Roy Greve: 0593 380 008