Dhr. J. Geurts

 

Een borstbeeld van de heer Geurts met een gesmede bronzen bril.

Het borstbeeld is een doorgewerkt portret-plastiek. Het fijnzinnig uitgewerkte portret heeft een realistische gelijkenis met eigen gezicht. De samenhang van de gevoelsuitdrukking over het hele gelaat is ver doorgevoerd. De proporties, elk onderdeeltje, elk spiertje en elk bobbeltje van het gehele gezicht staat in de verhouding tot het geheel in evenwicht. In zeven sessies met tussendoor de foto’s eraan gewerkt.

De heer Geurts was oprichter in 1966 en later directeur-generaal van Facilicom Solutions te Schiedam. Begonnen als familiebedrijf, is het onder leiding van de heer Geurts gigantisch gegroeid met veel vestigingen, ook in het buitenland. Het behoort tot de grootste bedrijven in Nederland.

Het ontstaansproces van het borstbeeld

Het hoofd is eerst in klei geboetseerd, daarna keramisch gebakken en het borststuk aaneen in boetseerwas vervaardigd. Het patin is speciaal in een bijzondere kleur en is door de bronsgieter Myron gepatineerd. Het borstbeeld wordt bewaard om ter zijner tijd misschien een plek te krijgen als een ‘wachter’.

Greve vond het een voorrecht en ook heel bijzonder om dit borstbeeld van de heer Geurts  te vervaardigen. Een man met bijzondere verhalen, Greve heeft daar veel van geleerd.

 

Heeft u ook interesse in een borstbeeld?
Neem dan contact op via het contactformulier of bel met Roy Greve: 0593 380 008