Prijzen

Prijzen lopen sterk uiteen.

De grootte van het portret, klein of groot, heeft geen relatie met de prijs. De prijs hangt wel af van de tijd die aan het portret wordt besteed. Een goed gesprek is nodig om er meer zicht op te krijgen.

Het vak van de portret-beeldhouwer is een geheel eigen ‘metier’.   Als het portret een gelijkende schets, vlot en speels moet zijn, is de prijs laag. Greve wil daar wel meer over vertellen.

De specialisatie van Greve is fijn-realistische, perfect proportionele en zeer persoonlijke  portretten.  De precieze uitwerking veroorzaakt een hoge graad van verfijning. De naam voor dit type portretten is eigenlijk portret-plastiek

Eind-tijd.      Een fijn-realistisch portret heeft een hoge graad van informatie dichtheid. Daarvoor is een intensive en langdurige boetseer tijd nodig. Die eind-tijd veroorzaakt in hoge mate de tijd die eraan besteed wordt.

Voor een geoefende waarnemer is zo’n fijn-realistisch plastiek zichtbaar. De methode is uniek en het bewijs hiervoor zijn de verschillende portretten en is het portret van prins Claus.

Greve giet zijn portretten niet zelf in brons. Een ervaren bronsgieter kan dit zeer vakkundig. De gietprijs wordt bepaald door de grootte met het bronsgewicht. De arbeidsuren de grootste kostenpost. Voor de de openbare ruimte komt de prijs voor een fijn-realistisch portret in brons in op € 5000,-. Voor in het privé domein is de prijs van een andere orde.

Vanaf 1995 heeft Greve ervaringen opgedaan en het portret-plastiek verder ontwikkeld.

U bent van harte welkom in de portrettengalerij aan huis in ELP. Er staan veel portretten,  en veel voorbeelden in verschillende stijlen.