Prijzen

Bronzen afgietsels zijn voor de verkoop.   Alle keramische portretten zijn prototypen en worden niet verkocht.

 De grootte van het portret, klein of groot, heeft geen directe relatie met de prijs. Wel hangt de prijs af van de tijd die wordt besteed voor het ontwerp.

Kleine portretten in de stijl van het fijn-realisme zijn te onnauwkeurig en worden niet gemaakt.

Dit vak van realistische portretten is een geheel eigen ‘metier’,  het wordt nergens onderwezen.

Het zijn perfect proportionele, fijn-realistisch en zeer persoonlijke portretten.  

 

Vanaf 1995 vervaardigt Roy Greve uitsluitend 3d-portretten.

 

Eind-tijd.      Deze fijn-realistisch portretten heeft een hoge graad van informatie dichtheid. Er is een intensive en langdurige boetseer tijd voor nodig. De finesses van de eind-tijd veroorzaakt in hoge mate de tijd die eraan besteed wordt. De precieze uitwerking en een hoge graad van verfijning, is het millimeteren ofwel fine-tuning van het portret.

 

De prijzen lopen sterk uiteen.

Voor een geoefende waarnemer is zo’n fijn-realistisch plastiek goed zichtbaar, de methode is uniek en het bewijs hiervoor zijn de portretten zelf.

Greve giet zijn portretten niet zelf in brons. Een ervaren bronsgieter doet dit vakkundig. In deze onzekere tijd variëren de prijzen aanzienlijk. Ook wordt de gietprijs bepaald door de grootte, het bronsgewicht. Daarnaast zijn ook de arbeidsuren de grootste kostenpost. Bij de fijne portretten is er meer te doen voor het maken van de mallen.  Een portret in de de openbare ruimte komt de prijs voor een fijn-realistisch portret in brons in op € 5000,-. Bij een buste of borstbeeld zijn meer variaties in de grootte. Boetseren vanuit enkele foto’s is ook mogelijk.

U bent van harte welkom in de portrettengalerij aan huis in ELP.