Prijzen

Prijzen lopen sterk uiteen.

De grootte van het portret, klein of groot, heeft geen relatie met de prijs. De prijs hangt wel af van de tijd die aan het portret wordt besteed. Een gesprek is handig om er meer zicht op te krijgen en het is wel praktisch om samen te werken.

Op een hoog niveau is het vak van de portret-beeldhouwer een geheel eigen ‘metier’.   Als het portret een gelijkende schets, vlot en speels moet zijn, is de prijs zeer laag. Greve kan daar meer over vertellen.

Greve heeft zich gespecialiseerd in fijn-realistische, perfect proportionele en zeer persoonlijke  portret-plastieken.  De uitwerking veroorzaakt de graad van verfijning.

Eind-tijd.      Een fijn-realistisch portret heeft een hoge graad van informatie dichtheid. Daarvoor is een intensive en langdurige boetseer tijd nodig. Die eind-tijd veroorzaakt in hoge mate de tijd die eraan besteed wordt.

Voor een geoefende waarnemer is zo’n fijn-realistisch plastiek goed zichtbaar. Deze methode is uniek, en bekijk hiervoor het portret van prins Claus.

Bronsgieten.     Greve giet niet zelf in brons. Een ervaren bronsgieter doet dit zeer vakkundig voor Greve. De gietprijs wordt bepaald door de grootte en het bronsgewicht. Daarnaast zijn de arbeidsuren de grootste kostenpost. De prijs voor een fijn-realistisch portret in brons in de openbare ruimte komt op € 5000,-. Voor privé of voor een MKB bedrijf is de prijs van een andere orde.

Vanaf 1995 heeft Greve ervaringen opgedaan en het portret-plastiek verder ontwikkeld.

U bent van harte welkom in de portrettengalerij aan huis. Het is een leuk museumpje en er staan veel voorbeelden in verschillende stijlen.