Prijzen

Prijzen lopen sterk uiteen.

De grootte van het portret, klein of groot, heeft geen relatie met de prijs. De prijs hangt wel af van de tijd die aan het portret wordt besteed. Een klein portret is soms lastig omdat de vingers dan wel gauw te dik zijn. Een goed gesprek is nodig om er meer zicht op te krijgen.

Het vak van de portret-beeldhouwer is een geheel eigen ‘metier’.   Als het portret een gelijkende schets, vlot en speels moet zijn, is de prijs laag. Greve wil daar best wel meer van laten zien.

De specialisatie van Greve is het fijn-realistische, perfect proportionele en ook zeer persoonlijke  portretten.  Een precieze uitwerking creëert een hoge graad van verfijning

Eind-tijd.      Een fijn-realistisch portret heeft een hoge graad van informatie dichtheid. Er is dan een intensive en langdurige boetseer tijd nodig. Die lange eind-tijd veroorzaakt in hoge mate de tijd uit die eraan besteed wordt.

Voor een geoefende waarnemer is zo’n fijn-realistisch plastiek wel zichtbaar. De methode is uniek en het bewijs hiervoor zijn de portretten.

Greve giet zijn portretten niet zelf in brons. Een ervaren bronsgieter kan dit zeer vakkundig. De gietprijs wordt bepaald door de grootte met het bronsgewicht. De arbeidsuren is de grootste kostenpost. Voor een portret in de de openbare ruimte komt de prijs voor een fijn-realistisch portret in brons in op € 5000,-. En voor in het privé domein wijkt de prijs af.

Vanaf 1995 heeft Greve doorlopend ervaringen opgedaan. 

U bent van harte welkom in de portrettengalerij aan huis in ELP. Er staan veel portretten,  en veel voorbeelden in verschillende stijlen.