Meester Siebering

Herinneringsmonument van meester SiebringMeester Siebring was een heel geliefd persoon in Nieuw-Balinge (Drents: Nei-Baoling).

Zijn levensmotto was      – doe niet gescheiden wat samen kan –     en dat motto wordt nog steeds door veel inwoners van Nieuw Balinge in praktijk gebracht.

Het monument is op het dorpsplein drukt de waardering uit voor de jarenlange inzet van schoolmeester J. Siebering en zijn vrouw. De schoolmeester is het symbool van een goede vader in het dorp, hij betekent nog altijd bijzonder veel voor de ouderen.

Het ontwerp van het monument met het borstbeeld bestaat uit een bronzen portret van meester Siebering. Het bestaat uit een pergola, in de vorm van twee halve cirkels, van 15 x 12 meter en 3,50 meter hoog. Binnen zijn banken. De pergola is intussen begroeid met klimplanten en rozenstruiken. Achter het borstbeeld kunnen de jonge kinderen zich verstoppen onder zwerfkeien in een klein holletje. Om het monument heen zijn grote zwerfkeien. Een hangplek met zitbanken om bij te praten.

Het is tot stand gekomen in 2008.